2010. szeptember 20., hétfő

Das war sehr gut, aber genug! :) II. Aufzug

Köszöntöm a kedves olvasóimat ismét! Be kell vallanom nagyon jó szobát kaptam: napközben szemembe süt a nap egy jó ideig, most pedig a székemből csodálhatom a teli holdat. :) A mai nap nagyon szép időnk volt. Remélem ez a kijelentés nem ad okot az irigységre a kedves bloglátogatónak, remélem, hogy ott is szép idő volt. Mostanában nem tudom, olyan sűrűn fürkészni a hazai időjárást, úgyhogy nem nagyon vagyok képben.
Na de térjünk vissza az előző napra. Végül is jobb, hogy nem bírtam befejezni, így többet tudok mesélni róla. :)
 Nos tehát ott tartottam, hogy a szánkhoz emeltük a literes kupát, és engedtük lefolyni bensőnk alagútjaiba a mennyei nedűt. ;) Vagy egy kicsit előre szaladtam volna? :) Na mindegy. Ha már itt kezdtem el, akkor itt is folytatom. Jól esett végre leülni egy kicsit beszélgetni és sörözni az után a fárasztó városnézés után. Mindent kitárgyaltunk (ami eszünkbe jutott:) ): a Josef testvéreit, a magyar politikai helyzetet ect.. Végül azt vettük észre, hogy mindannyiunk korsója elromlott: belenéztünk és láttuk az alját. Gondoltuk, visszamegyünk reklamálni, de már késő volt, meg az idő is hidegre fordult, így elindultunk haza. ;) De ezzel még nem ért véget a nap. Sőt, csak most kezdődött el igazán. Minden vasárnap este a Porenta igazgató úr rendez egy úgynevezett Oberstufe Gesprach-ot, ahol a gimnáziumi osztályokba járó kollégista diákoknak kell megjelenniük. Így mi se voltunk kivételek. Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor sok éhes kollégista összeül pár tanár jelenlétében, és ugyancsak pár tanár jelenlétében és közreműködésével nekiveti magát az Augustinerből hozatott 5 l-es korsónak, a friss cipónak és a Lebenkese-nek. Közben természetesen megy a trécselés mikor Hoch Deutschban mikor dialektusban. :) Nagyon jó volt, jól éreztük magunkat. Úgy 10.30-kor ért véget a salzburgi "szeánsz". :)
A mai nap amint már említettem nagyon jó idővel lepett meg minket. Szinte egész nap tiszta volt az ég.
A tanítás kezdetén kiderült, hogy az órarend egy kicsit meg lett bolygatva, de végül is elegendő információhoz jutottunk, hogy tudjuk, mikor nem kell bemennünk órára. :)
Ma sikerült bejelentkeznünk a Magistratuson egy nagyon kedves új tanárnő segítségével. Hát igen most már ez is rendben van.
Be kell vallanom, jelenleg eléggé fáradt vagyok. Ki ne lenne kimerült egy olyan tesi óra után, mint amin ma részt vettünk. Dupla tesi óra, úgy, hogy az első felében annyit futottunk, hogy a végén már kapkodni kellett a levegő után. :) Végül annyi erőnk még maradt, hogy lejátszunk egy focimeccset. ;)
Ez a tesi egyébként eléggé rossz helyre lett betéve: hétfő délután a 10. 11. órákban. A vacsora is pont ilyenkor van, úgyhogy csak úgy tudtunk élelemhez jutni, hogy megkértük Josef barátunkat, hogy pakoljon meg számunkra két tányért. Nagyon kedves volt tőle, hogy elvállalta. :) Ez után az óra után jól esett az a pár szendvics meg üdítő. ;)
Nos most mennem kell, de nemsokára visszatérek újabb történeteimmel. :)
Addig is minden jót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése