2011. február 13., vasárnap

Hosszú filmek éjszakája

Homályba vesző sejtelmes fényt sugárzó utcalámpák csillagnyi sokasága tárul elém, ha kinézek az új szobám hatalmas üvegtábláján. Igen, új szoba. Kilakoltattak, de szerencsére kaptam egy új szobát. Klassz, még szennyestartóm is van. Köszöntöm ismét a kedves látogatókat! A kilakoltatás oka egy átrendezési munkálat volt: szükség volt egy új szobára a középiskolás részlegen, egy egyetemista szoba pedig megürült, így egy megbeszélés után úgy döntöttünk- mind vezetői, mind a magam részéről- hogy az átköltözésem gondolatát megvalósítjuk. Igazából nem ért veszteség, kell egy kis változatosság, és be kell vallanom, hogy azért van egy pár dolog, ami itt jobb az előző szobánál. Tehát ez volt ennek a hétnek az egyik fő eseménye.
Szerdán volt egy biológiai-filozófiai négyórás előadás a géntechnikáról, annak alkalmazásáról és erkölcsi megítéléséről. Érdekes volt, sok hasznos dolgot tudtunk meg a témáról.
A hét fénypontja a csütörtök esti fergeteges Schulgschnas volt, az iskola farsangi ünnepsége. Minden évben megrendezik ezt az ünnepséget a Semesterferien (félévi szünet) előtt. Most a témája a 70'-es és 80'-as évek voltak, tehát az öltözékek, a zenék és a díszletek is ezen időszak hangulatát idézték föl. De persze a diszkó sem hiányzott a kortárs zenékkel. "Szerencsére" sok ember utálta itt az alkoholt, mert csak úgy pusztították, ahogy tudták. Ez a reggeli arcokon meg is látszott. A farsangi ünnepség harmadik emeleti következményei: hólapát a WC-ben, holtrészeg diákok a tévészobában és egy ismeretlen egyén a Peti ágyában.
Mondhatnánk, hogy a meglepetések hete is volt ez a hét. Csütörtök délután éppen írogattam valamit, amikor hirtelen kopogást hallok. Kérdezem, ki lehet az. Kinyitom, hát kit látok, hát a Ferit, volt iskolatársamat, régi cimborámat, aki tavaly szintén kint töltött egy évet itt vendégdiákként. Az ünnepségre jött, a farsangi bálra, és még egészen máig itt maradt. Igazából csak ezután kezdődött el igazán a buli. Péntek este már épp akartam lefeküdni, amikor valaki kopogott az ajtómon (már megint kezdődik). Kinyitom, hát ki áll az ajtó előtt, a változatosság kedvéért ismét a Feri két pezsgősüveggel a kezében. "Na Gergő?" - vágta hozzám a rövid, de tartalmas kérdést. Már tudtam a választ; na ebből se lesz korán fekvés. Igazából egyszerű pezsgős beszélgetést terveztünk, de aztán kiderült, hogy az egyik német adón megy a Mártix cimű trilógia első része, így elkezdődött a "Hosszú filmek éjszakája", ami még a következő estén is folytatódott, tudván, hogy ezen a hétvégén Mátrix-hétvége van, minden napra egy rész. A szombati napot pókerezéssel, kanasztázással, alvással és beszélgetéssel töltöttük el. Kellett egy kis kikapcsolódás az első félév után.
Nos itt a vége, ennyi e hétre. Mindenkinek sok erőt a következő hétfői felkeléshez! Nekünk most nem feltétlenül szükséges korán kelnünk, ugyanis -amint említettem- nekünk most szünet lesz egy hétig.
Minden jót! Jó éjszakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése