2010. december 12., vasárnap

Ez volt az utolsó haver

Már megint Vasárnap? Hú a mindenit, ilyen erős azért csak nem lehetett az a forralt bor. Köszöntök ismét mindenkit az Internetnek nevezett éterben! Hétfőn volt egy kis ünnepségünk Szent Miklós, Mikulás alkalmából. Egy kis kollégiumi összeruccanás. Még a mikulás is eljött egy jól ismert helyi lelkész személyében és egy inkább Uruc-hai-ra, mint Krampuszra hasonlító kísérővel. Tényleg először nem tudtam eldönteni, hogy most a Mikulást ünnepeljük, vagy pedig egy forgatásra csöppentem: a Gyűrűk Ura negyedik extra változata: Gandalf és a Szörnyeteg. De aztán az ellentmondás (azért a harmadik rész végén nem volt olyan jó a hangulat, hogy Gandalf összespanoljon egy Uruk-hai-al) ráébresztett, hogy nem kell félnem, jó helyen vagyok. Ezt a tényt a később az asztalon elhelyezett puncs is megerősítette. Volt egy kis történetfelolvasás, aztán felolvasásra kerültek a költemények is, amelyeket egymásról írtunk. Majd végül beleugrottunk az esti életbe: beszélgetés, sütizés, társasozás és puncs ivás.
Jó is volt ez a kis felengedés a délutáni kemény hokimeccs után (akinek a hokimeccsről valami más is eszébe jut, akkor az büszke lehet a perverzitására; ez csak egyes olvasóimnak szól). Igazából még soha nem vettem részt ilyen sport tevékenységben, de szórakoztató volt, csak kicsit esetlenek voltunk még a Petivel.
Reggel szerencse, hogy én nem szoktam olyan kómásan kilépni a szobámból, mint egyesek, mert akkor mikuláspalacsinta fogadott volna a mikuláscsomag helyett. Kedves volt ez a gesztus, főleg, hogy még az italos szoba is kapott. Hát igen, idáig jó szolgálatot tett, úgyhogy megértem.
Nagyon figyelemreméltó és követendő példa az osztrákok gondolkodása: náluk Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe munkaszüneti nap (legalább is tanítás nem volt). Úgyhogy Szerdán az egész napunk szabad volt. Alvás, olvasás, netezés, ahogy ez egy ilyen szünnaphoz illik, na és persze ezen nagy esemény tiszteletére szentmisén való részvétel.
Most a kicsik belekezdtek valami teás üzletbe. 50 centért teát készítenek neked, és még fel is hozzák a szobádba. Nem semmi. Ma is rendeltem tőlük, és lám még egy ajándék süteményt is kaptam. Nem mondom, micsoda vállalkozás! Csak egy kicsit több cukrot is használhatnának.
Az utóbbi napokban eléggé változékony itt nálunk az időjárás. Egyszer 20 centis hó, aztán egy éjszaka alatt elolvad, aztán megint hóvihar. Pénteken tömérdek mennyiségű hó esett, úgyhogy be kellett vetnie magát a Hungary Különítménynek: egész reggel havat lapátoltunk. Na de ezzel nem ért véget a nap, mert még várt ránk pár összeszereletlen szekrény és egy pár széttépnivaló karton. Hosszú volt ez a nap. Este nem is volt kedvem focizni az egyetemistákkal.
Eljött tehát ebben az évben az utolsó itt töltött vasárnapod Peti haver! Hát hamarosan rám is sor kerül! Jó volt ez a pár hónap amit idáig itt töltöttünk.
Nos ennyit erről a hétről! További szép adventi várakozást! Sikeres hetet! Ha tudtok, akkor kérlek imádkozzatok egy pap barátomért, aki mától pap, tehát a mai napon szentelték! Az ima mindig szükséges, csak ezt a mai világ nem érti és nem fogadja el. Nagy kár! De hamarosan mindenki rájön, hogy szüksége van nagyon is az imára. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése